Nieuws

logo help een handje

Help een Handje zoekt chauffeurs

Met ingang van 5 mei is er een nieuwe vestiging van de voedselbank in de brandweerkazerne van Avenhorn. Klanten van de voedselbank hoeven niet meer naar Hoorn om een pakket af te halen. Maar de pakketten moeten wel vanuit Hoorn naar Avenhorn vervoerd worden, en daarvoor heeft de gemeente Help een Handje ingeschakeld. Wij zoeken daarom chauffeurs die op vrijdagmorgen tussen 10:30 en 10:45 uur een aantal voedselpakketten willen ophalen in Hoorn en vervoeren naar de brandweerkazerne Avenhorn.

Interesse en meer weten? Bel even naar de voorzitter van Help een Handje, Hans Knijn: 06-22523243 voor meer info. Per rit geven wij een passende vergoeding. U kunt ook via onze telefooncentrale bellen: 0226-70 02 31 en kiest in het keuzemenu voor keuze 4, de voorzitter, of keuze 3 de secretaris. Wij geven u graag alle informatie over deze (of andere) activiteit.

Pakketen staan gereed in het afhaalpunt in Hoorn.
voedselbank

In het afhaalpunt brandweerkazerne Avenhorn worden de pakketten door vrijwilligers  gereed gezet voor afhalen.
voedeselbank


Vanaf 1 januari 2022 staan de vrijwilligers van Stichting Help een Handje klaar voor alle inwoners van Koggenland die niet zelfstandig kunnen reizen.

U kunt ons voortaan bereiken via telefoonnummer 0226 700231

 


Uit Koggennieuws een berichtje over de Koffiesoos, wij bieden dit jaar gratis vervoer aan voor bezoekers die niet zelfstandig kunnen reizen.


 

schermprint H1h vervoer

 Stichting Help een Handje zoekt Chauffeurs

advertentie de kogge


Koninklijke onderscheiding voor Nel Neefjes

Vrijdag 26 april 2019,

Vandaag kreeg Nel Neefjes, een van onze vrijwilligsters, een koninklijke onderscheiding uitgereikt! Wij feliciteren haar van harte met deze onderscheiding en zijn blij dat zij ook bij ons veel vrijwilligerswerk verricht. Dit lintje is dan ook welverdiend!

Onderstaand citaat uit het bericht in het Noord-Hollands dagblad;

DE GOORN

De lintjesregen in Koggenland had net als vorig jaar plaats in De Goorn. Geheel volgens traditie werden vier Koggenlanders met een smoesje naar het gemeentehuis gelokt om daar onderscheiden te worden als lid in de orde van Oranje-Nassau.

Die eer viel dit jaar te beurt aan Nel Neefjes-Jonker uit Obdam, Kees Conijn en Bob Koning uit De Goorn en Cees Bijman uit Berkhout. Burgemeester Jan Franx riep de vier gelukkigen een voor een naar voren voor een persoonlijk woord. Daarna volgde het opspelden van de Koninklijke onderscheiding.
Nel Neefjes-Jonker vervult al sinds 1965 vele vrijwilligersfuncties binnen de gemeenschap. Van hulp bij het opzetten van een Jongerenbeweging tot het helpen van een buurman: mevrouw Neefjes staat altijd voor iedereen klaar.

 

 

lintje nel neefjes

FOTO: GEMEENTE KOGGENLAND

Citaat uit Groene Hart op Zondag van 5 mei 2019;

Nel Neefjes-Jonker vervult al sinds 1965 vele vrijwilligersfuncties binnen de gemeenschap. Nel begon al in 1965 als gidsenleidster van de Gidsenorganisatie in Hoogwoud. Was betrokken bij het opzetten van een jongerenbeweging in Obdam en daar jarenlang actief. Bood hulp aan een buurman en bezorgde warme maaltijden aan cliënten van verzorgingshuis De Horstenburgh in Obdam. Tevens was zij actief als bestuurslid en coördinatrice van Help een Handje en vervult de bestuursfunctie nog steeds. Zij verzorgt nu nog de catering in het dorpshuis De Brink tijdens klaverjas- en bridge middagen en activiteiten van Vrouwen van Nu in Obdam, en is al 10 jaar vrijwilliger bij Esdége Reigersdaal. Verder organiseert zij de jaarlijkse kermisborrel voor mensen met een beperking, waaronder haar zoon. Ze collecteerde twintig jaar voor de Hartstichting en nu al zes jaar voor het Epilepsiefonds.

◊.◊.◊

Reacties zijn gesloten.